This was a very challenging project as the client had combined 2 2-bedroom flats into one and wanted a home which had grandeur and at the same time was cozy to live in.

02
The objective of the main door was to exhibit robustness and solidarity. An 8 and a half feet door was hence used with back lit laser cut design. A Jaisalmer sandstone cladding was then used to complement the main door design and complete the front end elevation.

2 Foyer
The foyer seating was done up using old furniture upholstered in bright lively green to bring in life into the space as soon you entered the house. A wooden ceiling with a chandelier helped complete the ambience of the foyer. A large idol of Lord Ganesh helped add serenity to the entrance.

3 Drawing room

4 Drawing room

5 Drawing room

The foyer leads to the drawing room which had a custom made sofa set in black velvet fabric with bronze mirror leg detailing. Firm cushioning was provided on specific requests from the client.
A tailor made book shelf adorns one side of the wall of the drawing room. Back lit Onyx stone was used on the TV unit to enhance the overall ambience of the room. A Budha statue placed strategically complements the serenity in the drawing room and brings a sense of peace into the home.

6 Passage
The passage was given subtle ambient lighting using a laser cut design keeping with the theme of the interiors of the house.

9 Living room
Puja room being the place of worship needed to convey a sense of calmness and peace and hence a white duco painted double folding door with traditional laser cut designs was employed.

10 Kitchen
A modular kitchen was procured based on client and designer specifications.

11 Bed room
The master bedroom was finished using Brown and Teal Blue as the major color combinations. Client specifications required the room not to have any sharp edges and the necessary care was taken.

unnamed (4)
The corresponding bathroom was finished in white to give an enhanced perception of space and luxury.

13 Bed room

Red, black and white was the colour theme selected for this room after discussions between the client and designer. Side table design was done to double up as a bay window seating area.

14 Custom made handles

Custom made traditional handles used in the project in line with the overall theme of the house.

PROJECT DETAILS

Client: Bhavana Kakkeri
Category: Residential
Location: Hyderabad

It's only fair to share...Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin